fredag 27. februar 2009

Fredag - Ved veis ende, men overraskelse i vente


Friskt på morgenen - Nesten 20 minusgrader...
Når et eventyr tar slutt...
Alt har en slutt, så også Expedition Børgefjell 2009. Og dette har virkelig vært et eventyr av de sjeldne. Dette har allerede brent seg inn i minnet for flere av oss som en spennende og tøff opplevelse.
Morgenstemning
Et tilbakeblikk
Vi ønsket litt rufsevær og litt godvær - Det fikk vi. Vi ønsket utfordringer som testet oss både fysisk og psykisk - Det fikk vi. Vi ønsket oss en ekspedisjon der vi fikk bruke noe av det vi har trent på - Det fikk vi...Rett og slett en drøm som har gått i oppfyllelse.

Bare en tenker på alle de negative kommentarene i starten etter blodslitet, så kan en smile. For nå er tonen en helt annen. "- Faen, ass...Jeg vil ikke hjem..." "- Jeg digger dette livet..." Dette er moro å høre. For all erfaring tilsier at de kommer til å huske dette lenge, ja, kanskje noen for resten av livet.
Dagen i dag
Vi våknet til nesten 20 minusgrader i morges. Og tro det eller ei - Guttene brukte kun 10 min(!) før de stod fullt påkledd foran oss. De hadde vel noe å motbevise, eller kanskje det var frykten for å bli dratt ut i snøen i 20 kalde grader...?
De spratt ut av snøhulene...Og INGEN nevnte noe om at det var kaldt...
Dagen i dag har gått til å rigge ned utstyr, pakke inn i bilen, sortere og tørke noe klær, og ikke minst grue/glede(?) seg til dagens overraskelse.
Nedrigging av utstyr
Tunga rett i munnen her...
Dagens morsomste - Overraskelsen...
I tre døgn har guttene mast på hva overraskelsen skulle være. Og forslagene har vært mange; Skal vi sove i fjøset, skal vi dra til Trondheim og ut på byen. Men det de fleste fryktet, var å bli sendt ut i fjellheiemen igjen for å grave nye snøhuler... Og etter to døgn med et eventyrlig godt vær, så gjorde et ufyselig snøvær sitt på trykke guttene laaaaangt ned. De trodde virkelig at de skulle ut i fjellet igjen.
Men vi måtte jo ta en hvit liten løgn for å få dette i havn. Vi kom ned til en kjempe stor og flott hytte. Her var versjonen at vi nå skulle bli hentet av snøscootere inn til Børgefjell igjen. Guttene ble lang i maska... Og kommentaren til en av elevene sier alt; "-Faen, Mats hvor jeg hater deg..."
Helt til vi avslører; "Hvorfor ikke gå inn i denne flotte hytta, sette på TV'n, slenge beina på bordet, spise mat, dusje...?" Guttene ble bare stående å måpe...De trodde ikke hva de hørte... Etter noen sekunder skjønte de jo at vi snakket sant, og med påfølgende kommentar; "- Faen, Mats hvor jeg elsker deg...!" " Vi elsker dere" "SJUUUKT for ei hytte", etc...
Dette var uten tvil dagens snuoperasjon av elevene, Fra bunnløs fortvilelse til enorm glede... Kjempe morsomt!
Gutta var ikke sene om å finne fjernkontrollen...
Men det stoppet ikke der!
For to timer senere kom Anita Kvilaas og Nina med en monstergryte med gryterett og ris... Så derfor ble det borddekking, sosialt samvær rundt bordet og nydelig mat. Uten tvil hva som gjorde dagen fullstendig komplett!
Minnene ble nok en gang spikret fast, bare nå enda hardere.
Rundt bordet etter å ha blitt overrasket for andre gang...
Takk til alle som har fulgt oss
Vi vil med dette få takke alle som har fulgt oss på denne ekspedisjonen. Dere har også i aller høyeste grad gjort dette til gode minner. All support fra hjemmebanen betyr mye for oss, og ikke minst guttene.
Vi håper også at bloggen vår har gitt dere en smak av hva disse flotte ungdommene har utrettet løpet av uka. Dette er flott ungdom, stolte representanter for Eidsvoll kommune, og ikke minst kjempe moro å se hvordan disse guttene dag for dag har flyttet grenser for seg selv. Utrolig å se hva som bor i disse guttene.
Vi vil også få takke Kurt Vollmo for trygg og god transport inn til Børgefjell, og ikke minst familien Kvilaas som har tatt så god hånd eleven vår som ble syk, alltid stilt opp når vi trengte noe, og som huset Nina løpet av uka. Kjempe snilt av dere!
Da håper vi i friluftsgruppa at dere vil følge oss ved en senere anledning. Følg oss gjerne på vår hjemmeside. Den oppdateres "nå og da"...
Fjellhilsen fra
Bjørn og Mats

5 kommentarer:

marte sa...

Kjære alle sammen!
Det har vært fantastisk å følge med dere gjennom hele denne turen. Utfordrende og spennende - mange grenser har blitt tøyd. Vi gleder oss til å få dere hjem og til å høre om turen og opplevelsene. God tur tilbake.
Marte

marte sa...

...en ekstra hilsen til Nina
Du er kjempetøff, Takk for at du tro til, slik at turen kunne bli noe av. Vi snakkes til uka. Nå må du og lille gull hvile i helgen.
Marte

Arnfinn tlf:47233568 akos@altiboxmail.no sa...

Jeg har ikke ord, DETTE ER STOOOOORT, GUTTER.
vært morro og følge med på bloggen, ser fram til en live versjon til uka rundt bålet

kristin lavransdatter sa...

Kjenner mammahjertet er stolt av dere! Vil også sende en takk til Mads, Bjørn og Nina som har gjort det mulig å få til denne flotte turen! Dere og Råholt u,sk. har gitt gutta en tur de sent vil glemme! Igjen takk! Gleder meg til å få hjem gutten, å få høre noen historier fra turen! Mvh Tone

Anonym sa...

Hei gutta.
Det har vært utrolig spennende å følge med på bloggen denne uken. Og jeg må virkelig si at jeg er imponert! Det har vært rørende å lese om den likeverdigheten og respekten dere viser for ungdommen vår. -og alt hva dere har fått til. jeg er sikker på at dette vil være et minne for livet for hele gjengen. Tusen takk til dere fantastiske voksne som har gjort dette mulig, Nina, Mads og Bjørn!god tur hjem, -gleder meg til å få hjem Daniel:)