tirsdag 24. februar 2009

Tirsdag - Gutta ankommer Namsvatnet

Gutta har ankommet Namsskogan St. i Nord Trøndelag

Gutta ankommer Namsvatnet
Klokka 04:30 ankom elevene og Nina med drosja til Namsvatnet. I drivende tett snøvær, vind og snøføyke, så er jeg glad jeg ikke kunne lese tankene deres. De så noe malplassert der de stod og tok ut bagasjen fra bilen. Tynnkledd og med colaflaska i handa. Den ene mer trøtt enn den andre, den andre mer lei tog enn den tredje - ja, sånn kan ankomsten deres lettest beskrives. Men likevel; humøret og smilet var der. Det er sånn vi har lært disse gutta å kjenne.

Etter en noe heller tvilsom frokost (les: Seigmann og bamsemums) fikk guttene noen timer på øyet før de måtte pakke og gjøre seg klar for vinterlivet i skog og snøhuler. Hvis vi sier at at det var friske vindkast ispedd med store mengder snø, ja, da overdriver vi ikke.

Hvorfor så overrasket, Martin..?


...Dere sa ingenting om at det var snø her oppe...

Guttene "invaderer" familien Kvilaas' hus...

Prosjekt snøhule - Kjempe innsats av gutta fra Eidsvoll

Guttene var ivrige etter å sette i gang. Men først måtte knapt en kilometer med vading i enorme snømengder forseres. Løpet av natta hadde alt av scooterspor blitt visket bort, så det var noen saftige gloser å høre bakover i feltet der de vadet opp til lårene enkelte plasser. De eneste som satte pris på snøen var hundene "Laska" og "Sika".
Etter hvert var vi fremme, området pekt ut, noen instruksjoner formidlet, så var guttene borte. Det eneste vi så var snøen som ble kastet opp fra gropene rundt om. Alt i alt var det fire snøhuler som skulle dekorere den hvite bergveggen. Og for et tempo! Guttene var svært effektive der de jobbet. Etter ca. 3 timer var snøhulene ferdig.

Men det kostet. Resultatet ble noen svært så våte og kalde gutter. Vi pakket sakene før vi tok veien inn til lagsteltet for å få litt varme, tørking av klær og ikke minst, mat og drikke. Stemningen lot ikke vente på seg, etter hvert som varmegradene kom.
Etter noen timer vendte vi tilbake til leirområdet for hvile. Og for en tur; For ikke å være urettferdig, så kan vi vel si at skistilen til guttene nok var en mellomting mellom klassisk, fristil og totalt stilløs. Fikk flashback tilbake til da vi gikk på ski sammen med engelske soldater...Det de ikke mestret i bakken, det tok de igjen på humøret. Herlige gutter!

Fysiske anstrengelser

Høy arbeidsinnsats

Snøhuleinspeksjon

Joakim P i dyp konsentrasjon

Gutta jobber hardt og fokusert

Sika tar en pust i bakken

Bjørn må varme opp kalde føtter på magen sin...

Kveldskos

Kvelden avsluttes med bålkos rundt leirbålet, 5 kg pølser + lomper(!) og noen helsprø historier fra Marius. Takk for en flott dag, gutter!

Natur à là Namsvatnet
NB! Ingen blogg i morgen, onsdag
På grunn av vår tur inn til nasjonalparken i Børgefjell, så vil det ikke bli noen blogging fra morgendagen. Det betyr at våre opplevelser fra denne dagen, vil bli lagt inn løpet av torsdagen, sammen med torsdagsbloggen.
Fjellhilsen
Bjørn og Mats

7 kommentarer:

Trine sa...

Hei på dere gutta.Denne manndomsprøven har dere gledet dere til siden i fjor. Er egentlig ganske misunnelig på dere. Sånne turer er det ikke på eidsvoll vg.skole. Dette er en opplevelse for livet.
Ps. savner det gode miljøet og Arnfinn og Mats sine vitser.
Hilsen Stian.

marte sa...

Hei igjen.
Godt å høre at gutta og Nina var kommet vel frem. Vi følger spent med på hva dere gjør der opp i snøen og vinden. Håper dere får en god natt og en fin dag i morgen. Kos dere videre på tur.
Marte

Anonym sa...

Tøffe gutter! Det er det liten tvilom. Den "spaserture" innover og så gravinga...det står det respekt. Det er mang en norsk ungdom som ikke hadde takla det her, vær sikker!. Når dere har kommet over denne første utfordringen her blir resten en herlig opplevelse. Gleder meg til å høre når dere skal prøve dere på isfiske...det går noen rimelige sværinger der (blant det mer normale)! Ha en fortreffelig natt og en like fortreffelig tur inn i Børgefjell. I følge "yr.no" skal jo være bli rimelig bra, får satse på at de har rett, i følge dem skulle dere ikke ha det været dere forteller om. LYKKE TIL VIDERE

kristin lavransdatter sa...

Bra jobba gutter! Håper dere får en god natts søvn! Ønsker dere en god tur i nasjonalparken i morgen alle sammen!

Anonym sa...

cingle
Vi følger med på bloggen og ser at dere har det fint og er ganske tøffe.
Stor respekt for dere alle
Rune og Mutter´n

Arnfinn tlf:47233568 akos@altiboxmail.no sa...

Jeg tar av meg hatten, gutter.
Stå på.

Anonym sa...

Hei på dere, alle sammen!

Dette var virkelig moro å lese. Synes disse guttene fra Råholt ungdomsskole fortjener all den ros og respekt de kan få. Når jeg har hatt den glede av å kunne følge de på nært hold, èn og èn, så er jeg ikke i tvil om hva som bor i disse guttene.

Flott, stolt Eidsvoll ungdom. De er helt supre gutter. Sterk fysisk og mentalt. De har gått gjennom noen prøver som det virkelig har stått respekt av.

Mats