mandag 23. februar 2009

Mandag - Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Gutta på toget

...I skrivende stund sitter elevene på toget sammen med reiseleder Nina. Vi har allerede vært i kontakt med dem, og det er en spent gjeng som snart skal sette sine føtter på denne naturperlen av en plass... Vi gleder oss veldig til å kunne ta i mot elevene våre i natt. - Velkommen skal dere være!

Prosjekt lagstelt - Akademikerne slår til!


Sirkusteltet vårt


Sjekk pipa!

Med hodet full av ideer og tanker om hvordan lagsteltet skulle settes opp, var vi fulle av pågangsmot på morgenen. Allerede klokka 0800 var vi i gang med jobben. Og la det være sagt med en gang - Vi har sett lagstelt verre enn dette. På grunn av mangel på trær, improviserte vi med staur for å stabilisere teltet. Dette fungerte bra. Alt i alt var dette den beste løsningen, så vi sier oss fornøyd med dette prosjektet. Vi var nesten på gråten av glede da røyken kom opp fra pipa.

Prosjekt snøhule - Da vi møtte veggen!

I gang med snøhula

Inngangspartiet


Da vi møtte veggen

Er det noen hjemme?

Det var med spenning vi tok det første spadetaket i snøfonna - Hvor mye snø var det før vi traff bergveggen. Mistanken om for lite snø var allerede stor FØR vi begynte. Og det tok ikke mer enn "39 spadetak" før mistanken ble bekreftet. Det var for lite snø til å bygge den planlagte snøhuletypen. Men vi lot oss ikke stoppe. Løsningen ble å grave seg KUN 1 meter (!) inn før vi begynte å grave til sidene. Det betyr i praksis at snøhulene ikke kan romme flere enn to personer.

Snøen bestod ikke uventet av flere snølag. Dette sier noe om vær og vind etter at den første snøen kom. Dette kan også vise seg å bli en liten utfordring. Snølagene var ikke "fast" nok til at vegger og tak ble som ønsket. Dette kan da medføre at snøen gir etter, med andre ord synker. Men vi håper som alltid på det beste.


Prosjekt bålplass - Kveldskosens vugge
Ikke overraskende, så måtte vi "flytte snø" igjen. For å lage en god bålplass, er det viktig at vi graver oss ned til bakkenivå der bålet skal være.
Her er planen at vi skal ha kveldsbålet med mange "gode" historier. Vi venter oss mange morsomme stunder her med mye sjuk humor.
Bålgrop

Solglimt

Vær og vind

Etter vår ankomst til Namsvatnet, har været vært skiftende mellom oppholdsvær med solgløtt, til kraftige snøbyger med noe vind. Men vi har likevel ingen grunn til å klage. De solglimtene vi har hatt, har likevel vært nok til å varme kropp og sjel sånn at prosjektene våre ble gjennomført.

Mye snø skal flyttes

Tomannsbolig med panoramautsikt

Fjellhilsen
Bjørn og Mats

6 kommentarer:

Anonym sa...

...jaja, det vart nå lavt under taket da...og rett opp og ned vegger. Håper det ikke blir mye snø som skal legge seg i "takbassenget". Men pytt sann, det er jo i hule dere skal bo. Ellers håper jeg dere har det bra i kveldsstunden og kommer "i hus".

Anonym sa...

Hva er det vi sier i Nord-Norge;
"...Vi står han av..."

Yngve sa...

Hei Gutta på skauen!!!
Dere har en fantastisk uke fremfor dere. Husk når dere blir så urgammel som Mats og muligens Bjørn, (usikker på alder, men kan ikke være langt unna mats for å drive på med slikt tullskap i naturen)Så tilbake til poenget: Dere elever blir å huske dette for resten av livet. Samholdet, fliringen av mats humor, utfordringene og ikke minst prestasjonen med å være ute og overnatte i naturen. ta vare på hverandre og lykke til videre i uka. PS: Blir det så varmt i teltet at vi får se noen snøbadere med rumpa bar??? Hilsen Yngve

kristin lavransdatter sa...

Da er vel guttetroppen godt opplagte, etter masse søvn på toget! Gleder meg til å høre fra gutta på tur! Blir spennende å se om Brimi'n slår til!!!

Anonym sa...

Gutta på skauen...dåkker e usannsynlig tøff. Bare et dekkende ord: R-E-S-P-E-K-T!
Kos dåkker masse

Arnfinn tlf:47233568 akos@altiboxmail.no sa...

Bare en liten kommentar til teltet nå, jeg er veldig enig med Dag.
Gutter dette er bra, all respekt.
Jeg kjennener dere så godt at jeg slipper og skrive " håper dere har det fin, og koser dere" for det veit jeg at dere har og gjør.
Er litt spent på hvordan det går med turen innover i nasjonalparken, er været slik at det blir noe av? Det hadde såfall vært vakkert.