søndag 22. februar 2009

Søndag - Ankomst Namsvatnet...


Ingen tvil - Snart fremme...

Endelig fremme!
Lørdag klokka 21:15 startet vi , Bjørn og undertegnede, fra Eidsvoll. I ren kjøring brukte vi 12 timer + en times (nødvendig) søvn utenfor Levanger. Vær og føre var som en kunne forvente på denne årstiden; Snø, regn, sludd og snøføyke... Bilturen gikk ok, men piggfrie dekk ønskes dit der pepper'n gror og hverdagslivet er veeeeldig varmt...

Det var uansett godt å komme frem. Vi ble svært godt tatt i mot av familien Kvilaas.


Tømming av bil - Lossing på scooterslede

Arbeidet er i gang!
Etter noen timers søvn var vi klar for innsats i skogen. Her ble vi fraktet inn med snøscooter på grunn av mye tungt utstyr som skulle inn. Men med mye løssnø, så måtte det gå som det bruker; Snøscooteren fikk en ufrilvillig parkering inne i en snøfonn. Her lukter det mobbing av sjåføren :-)))


Trenger ikke ord...

Her har vi gjort klart området der lagsteltet vårt skal stå. Det betyr i praksis at vi har "flyttet" på store mengder med snø. Vi legger ikke skjul på at det er noen år siden vi var inne i forsvaret og avtjente verneplikten. Dette kom hvertfall klart frem da vi skulle gjøre forsøk på å rekonstruere oppsetting av lagstelt. Bjørn sa det så vakkert; "...Hadde befalet sett oss nå, hadde vi blitt utsatt for nakkeskudd..."


F*** - Kampens hete mot teltet...
Men etter noen fine gloser, har ideene og planer blitt iverksatt, så vi håper "prosjekt-lagstelt" ferdigstilles i morgen.

Nok snø - Men er det dypt nok?

Snødybden måler på flatmark noe mellom 120 - 130 cm. Med mye løssnø, så kan det bli spennende å se hva vi får til løpet av morgendagen. Vi satser på å ferdigstille snøhula til lærerne i morgen, for på denne måten lettere kunne bistå elevenes snøhuler når de skal i gang med å bygge sine.


Mats måler snødybden...
Med hilsen
Bjørn og Mats

11 kommentarer:

Arnfinn tlf:47233568 akos@altiboxmail.no sa...

Halla, gutta, flott at turen nordover har godt greit, når det gjelder piggfrie dekk, Martin Schanke sier det så fint " det er en grunn til at katta har klør".
Dere veit med en pedagog med ti tommeltotter og en akademiker så hjelper det ikke om dere dimma forsen i desember, dere hadde alikevel ikke klart og sette opp teltet på en god måte. Ha det godt, he he he

Arnfinn tlf:47233568 akos@altiboxmail.no sa...

Bare for å være litt seriøs også.
Jeg skulle så gjerne ha vært med dere, der river i sjelen når jeg ser bildene.
Gleder meg til og følge bloggen

Anonym sa...

La det være klart; Bedre med to akademikere som knoter i skogen enn en Wannabe Monsen i sofaen :-)

Nina Lily sa...

Jeg er imponert, rett og slett.. Jeg har ikke ord.. (Jeg har, men de kommer ikke frem mellom latterhikstene)

tonew sa...

Da er gutta vel på toget! Sindre gleder seg veldig, og sitter vel nå og kosr seg med nystekte kyllingvinger! -Blir vel en stund til neste gang........

Håper dere har fått til teltet!!!!

Anonym sa...

Hei der!
Teltet er vel oppe. Snøhula vår på god vei. Vi gleder oss til å kunne ta i mot gutta når de kommer i natt.

Anonym sa...

Misunnelig, misunnelig, misunnelig!

Kos dere masse!

Anonym sa...

Hei på Mats. Dere har vel fått nok pepper for teltoppslaging, men gjennom en del ti-års erfaringer med sånne telt har jeg jo bivånt noen sånne oppsettinger....og kan livlig forestille meg hvordan det utartet seg for dere oppi skogen og løssnøen! Kunn jo gjort seg med et bilde her da....sånn at vi får se hvor stramt å fint det har blitt! Lykke til videre....og hils scootersherpaen og øvrig vertskap!

Anonym sa...

Må bare flire av Arnfinn sitt Schanke sitat...Er enig der. nei, da er bekymringa desto større for denne Langstrand jr. litt større. Kan noen fortelle meg i all vennlighet hvordan Mats har klart å fått opp dette lagsteltet? Ser for meg at den godeste Langstrand driver å studerer tegningene/bruksanvisning for oppsett, mens stakkars Bjørn jobber seg mildt sagt svett etter Mats sine kommandoer og tolkninger av brukermanualen. Og kan noen i all stillhet fortelle meg hvordan et oppsett av et lagstelt kan gå bra når 73 Langstrand ofte tok inn på hotell under forsvarets øvelser på Bardufoss i 95 og faket alvorlige skader bare for å havne på kaserna mens vi andre sleit oss i gjennom vinterstormene på fjellene i 35 blå grader?
Kom med bevis når teltet er oppe. Og bildemanipulering kan vi alle :)
Frode

Anonym sa...

Hei alle!
Takk for alle kommentarer. Morsomt at dere følger oss.

Når det gjelder deg, kjære tvillingbroder...Er vel en grunn til at du aldri får til sånne ting som dette...?

Anonym sa...

Svar til administrerende lillebror. Å få til slike ting som du/dere har fått til er nok vanskelig. Men all mulig respekt til arbeidet dere gjør. Men jeg vil ikke diskutere for mye med deg her, fordi det er med å ta fokus bort fra hvem fortjener honnør- nemlig guttene deres.
Det er nok slik at det ikke er verken deg eller meg som er avgjørende for hva en kan få til; men kommunen og deres satsingsområder og økonomiske prioritering. Lykke til videre i bushen alle sammen.